Easy Swedish Carrot Cake Recipe


Easy Swedish Carrot Cake Recipe

You know cooking and baking must be quick and easy, otherwise it's not a preferred activity of mine.
This Swedish carrot cake is exactly that. And delicious!

I found the recipe on Pinterest while looking for a way to use up leftover shredded carrots from a salad the other day, and it is my new favorite, because it is so moist and SO GOOD!



Moreover it makes a great basic dough  than can easily be adapted for countless other flavours.
My ingredients are slightly different from the original recipe; less sugar because we don't like overly sweet stuff here, less carrots because I didn't have enough left, and less cream cheese.

So here's my version:

Ingredients:

200 g flour
180 g sugar
200 g shredded carrots
150 g butter
3 eggs
1 tsp baking powder
1 pk vanilla sugar

Powdered sugar
1 Tbsp cream cheese
lemon juice
Water



Make the cake:

1. melt butter
2. mix all the ingredients, add carrots last
3. fill in a cake pan
4. bake at 180°C for 40 minutes
5. Let the cake cool and remove it from the cake pan






In the meantime mix a generous amount of powdered sugar with a Tsp cream cheese, some lemon juice and a little bit of water until it gets a smooth and creamy texture.
Cover the cake.
Eat.
Pin :)





Schwedischer Möhrenkuchen

Beim Backen muss es für mich schnell gehen, sonst habe ich null Lust dazu. Dieses Rezept habe ich über Pinterest gefunden, da ich noch Möhren vom Salat übrig hatte, und es ist geht wirklich einfach und schnell. 
Ich habe es etwas umgewandelt, mit den Zutaten die ich hier hatte, und deutlich weniger Zucker, da wir es nicht so mega süß mögen.

200 g Mehl
180 g Zucker
200 g Karotten
150 g Butter
3 Eier
1 Teelöffel Backpulver
1 Tütchen Vanillezucker

Puderzucker
1 Esslöffel Frischkäse
Zitronenaroma oder Saft
Wasser

1. Butter schmelzen
2. alle Zutaten mischen, die Möhren zuletzt dazugeben
3. in eine Springform geben
4. bei 180°C 40 minutes backen
5. abkühlen lassen, dann aus der Springform lösen

Währenddessen kann man schon mal die Glasur zubereiten: einfach den Puderzucker mit Wasser, Zitronensaft und Käse zu einem geschmeidigen Brei verrühren.
Wenn der Kuchen kalt ist, mit einem Löffel darauf verteilen. 

Fertig! Lecker!